Video tutorial: zo maak je een nonchalante knot

Je kan op verschillende manieren je haar opsteken maar de knot is en blijft een klassieker. Een nonchalante knot maken is helemaal niet moeilijk. Je komt er feestelijk mee voor de dag en de knot blijft lang in vorm zitten. Deze hippe look is ideaal voor een avondje stappen!

Volume creëren

Om je haar te beschermen breng je eerst de Get The Volume föhn spray aan vanaf de haarwortels tot de punten. Op die manier bescherm je het haar tegen de hitte van het föhnen. Bovendien geeft de mousse je lokken extra volume, wat voor een mooi effect zorgt als je een nonchalante knot wilt maken. Voor extra volume breng je na het föhnen de Go For Texture Definition spray aan.

Maak vervolgens een hoge staart. Zorg ervoor dat je de staart goed bovenaan je hoofd maakt, zodat de knot mooi op je hoofd staat. Om de staart lekker strak te krijgen, kan je met een borstel je haren naar boven kammen. Maak de staart vast met elastiekje. Als je vanzelf al volumineus haar hebt, kan je meteen beginnen met de knot. Heb je steil haar, dan kan je best nog even je haar touperen. Zo voorkom je dat de knot plat op je hoofd valt.

Rommelige knot

Nu kan je de knot maken: een fluitje van een cent. Wikkel je staart om het elastiekje tot je een knot hebt. Zet alles vast met een speldje. Klaar! Haal nu hier en daar een plukje haar uit je kapsel voor een extra nonchalant effect. Je kan het geheel afwerken met de Extra Strong Hold hairspray. Zo blijft je kapsel de hele dag in vorm!

Wat vind jij van deze nonchalante knot?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz