Video tutorial: zo maak je een hanenkam met lang haar

Op zoek naar een leuk kapsel voor een feestje? Bekijk in deze video tutorial hoe je stap voor stap een stoere hanenkam maakt.

Een hanenkam maken met lang haar; het klinkt waarschijnlijk een beetje ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Zorg ervoor dat je handdoekdroog haar hebt en spray er de Get The Volume föhnspray op voor een goede volume basis. Let op dat je vanaf de haaraanzet tot aan de punten sprayt.

Ga daarna aan de slag met de föhn. Eens je klaar bent met föhnen, gebruik je de Go For Texture definition spray. Zorg dat je goed bij de haaraanzet sprayt. Nadien ga je immers speldjes in je haar zetten, en en de spray zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten.

De hanenkam maken is de next step. Maak twee scheidingen in je haar en neem de bovenste pluk. Nadien rol je de pluk op; zet hem stevig vast met een speldje. Vervolgens doe je net hetzelfde bij de twee andere haarplukken. Rol ze op, zoals een handdoek, en zet ze vast met een haarspeldje. Als finishing touch spray je nog wat Extra Strong Hold hairspray op je hanenkam, zodat je kapsel de hele avond lang goed blijft zitten. Klaar!

Een hanenkam maken vraagt wat oefening, maar eens je het onder de knie hebt, kan je helemaal zelf dit funky kapsel maken! Wat vind jij van zo’n stoere hanenkam?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz