Haar opsteken met een klem

Grote, kleurige haarklemmen zijn helemaal hip. Hiermee kun je gemakkelijk kort haar opsteken. Maar ook als je je halflange haar wil opsteken, is een klem een modieuze en praktische must have. Bij deze opsteekmanier mag je klem goed zichtbaar zijn. Varieer met verschillende klemmen die passen bij jouw ‘look of the day’, daarmee zorg je voor eenheid in stijl!

Lang haar opsteken

Ga je je lange haar opsteken? Nice! Het is een mooie manier om variatie in je kapsel aan te brengen. En ja, opsteken is wat anders dan een snelle paardenstaart of een rommelige knot. Wel is rommelig, nonchalant opgestoken haar een look die je nu veel ziet. Wil je je haar eenvoudig opsteken? Begin dan met een goede basis. Ons Textuur & Volume Haarpoeder geeft je haar volume en grip. Daardoor kun je je haar gemakkelijker opsteken.

Je kunt je haar invlechten, bijvoorbeeld met een vissengraatvlecht of invlecht. Als je die hebt gemaakt, steek je de vlecht die normaal op je rug hangt eenvoudig onder je haarlijn weg met schuifspeldjes. Is je haar daarvoor te lang? Dan draai je de vlecht op tot een lage knot. Paar schuifspeldjes erin, voorzichtig wat plukjes loshalen voor een nonchalant effect en klaar! Vergeet niet om als finishing touch je haar te fixeren met een haarspray, bijvoorbeeld met onze Schitterende Glans Haarspray. Zo geniet je extra lang van je kapsel.

Halflang haar rommelig opsteken

Ga je aan de slag met het rommelig opsteken van je haar? Onze belangrijkste tip: neem de tijd en prep je haar voordat je start. Een mousse, zoals onze Fantastische Fixatie Mousse geeft je haar stevigheid en zorg ervoor dat je haar niet te glad is. Zeker als je dun haar wil opsteken, is een goede basis het beste begin. Pak vervolgens met een hand de bovenste helft van je haar en breng je dat achter op je hoofd bij elkaar op de hoogte die jij mooi vindt. Vervolgens neem je de schuifspeldjes erbij en steek het haar vast. Neem niet te grote plukken, dan word je haar te zwaar. Probeer de speldjes zoveel mogelijk onzichtbaar weg te werken. Als dit klaar is, ben je al half op weg. Vervolgens ga je je onderste haar pluk voor pluk naar boven brengen en vastzetten. Eventueel kun je het haar losjes om je vinger draaien, dan krijg je een gedraaid effect. Ziet het er nonchalant genoeg uit? Dan seal je de deal met de verstevigende Andrélon Verrassend Volume Haarspray.

Kort haar opsteken

Kort haar opsteken? Natuurlijk kun je ook je korte coupe prima opsteken. Sterker nog: het ziet er hartstikke leuk uit. Is je haar op kaaklengte, dan kies je voor een laag staartje waarbij je de voorste plukken in eerste instantie los laat hangen en later draaiend bijsteekt. Als de zijplukjes net te kort zijn, kun je kiezen voor opvallende speldjes. Zo geef je je haar direct een feestelijk kleurige of glamorous look. Wat ook leuk is: de half up. Vooral als je kort dun haar wil opsteken is dit een gouden greep. Je prept hiervoor je haar eerst met de hierboven genoemde Textuur & Volume Haarpoeder en maakt vervolgens een hoog staartje met de helft van je haar. Met dat staartje kun je vervolgens alle kanten op: je kunt de uiteinden licht krullen of je maakt een klein knotje. Fixeren is ook hier weer belangrijk, dat kan je doen met Andrélon Fantastische Fixatie Haarspray.  

 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz