Een knot is bij uitstek een altijd-goed kapsel. Deze look leent zich voor full glam. Voor netjes en verzorgd naar het werk of naar school. En voor de dagen waarop je je wasbeurt het liefst nog een dagje uitstelt. Ander mooi voordeel is dat een knot makkelijk te maken is. Ook voor jou, dus! Met een beetje oefenen heb je het zó in de vingers. Wij leggen je uit hoe je het best kan uitpakken.

Messy knot maken

Een messy knot is een mooi model voor halflang tot lang haar. Perfect om te maken als je weinig tijd hebt. Een warrige knot kun je op grofweg vier verschillende manieren maken: van classy tot gestyled rommelig en van fancy tot superelegant. We leggen je precies uit hoe je dat doet!

Hoe maak je een knot met een haardonut?

Een haardonut heeft de vorm van een donut, dat maakt het makkelijk om een mooie strakke ronde knot in je haar te maken. Vroeger hadden alleen ballerina’s een knot met een haardonut, nu zie je ze overal. Mooi, want het is ook een handige manier om een leuke knot mee te maken. Je kunt het op twee manieren aanpakken:

De wikkeltechniek

Maak eerst een hoge paardenstaart. Je schuift vervolgens de haardonut over het elastiekje. Dan verdeel je je haar over de donut, zodat deze niet meer zichtbaar is. Daar doe je een elastiekje overheen (hoeft niet strak). Het haar dat over blijft, draai je om het elastiekje en zet je vast met een paar schuifspeldjes.

De opdraaitechniek

Wil je liever een lossere, meer nonchalante knot? Dat lukt met deze techniek. Hiervoor maak je weer eerst een paardenstaart en schuif je de haardonut eroverheen. Vervolgens draai je de puntjes van je haar om de donut en draai je daarna de donut binnenstebuiten. Hierdoor zie je dat je haar zich opdraait en dat je een knot krijgt. Je zet ‘m vast met een paar schuifspeldjes en klaar ben je.

Lage knot maken

Staat er een feestje op de planning? Of heb je gewoon zin in wat anders? Met een lage knot zie je er altijd verzorgd uit. Een lage knot is een knot laag in je nek. Je kunt deze knot maken vanaf ongeveer haar dat de lengte heeft tot aan je schouders.  

Casual lage knot

Een lage messy knot is makkelijk te maken met zo’n beetje iedere haarlengte. Je begin met een paardenstaart laag in je nek. Klaar? Dan pak je de staart in je handpalm en maak je er een soort vogelnestje van. Dit zet je vast met een elastiekje. Dat is alles. Makkelijk toch? Wil je zeker zijn dat je messy knotje in model blijft, dan zet je het vast met Andrélon Fantastische Fixatie Hairspray.

Fancy lage knot

Voor een fancy lage knot pak je de bovenste laag van je haar en parkeert deze tijdelijk boven op je hoofd met een klem. In de onderste helft spray je wat Andrélon Go For Texture Beach Spray. Die maakt je haar wat stroever. Eventueel kun je het haar nog wat touperen voor extra volume. Maak nu met een elastiekje een klein, los knotje onder aan je hoofd. Dat kan precies in het midden of maak je lage knot net wat meer naar links of naar rechts. Vervolgens haal je de bovenste helft van je haar uit de klem en verdeel je het in twee delen. Het linkerdeel draai je naar rechts over het knotje en maak je vast met schuifspeldjes. Datzelfde doe je met het rechterdeel. Voor extra versteviging gebruik je wat Andrélon Schitterende Glans Haarspray of je schuift wat speldjes onzichtbaar tussen je lokken. Klaar!

Hoge knot maken? Zo doe je dat

Is je haar in laagjes geknipt en schouderlang of langer? Dan maak je probleemloos een hoge knot. Als je haar wat korter is, moet het met wat extra schuifspeldjes ook lukken. Of je kunt een halve knot maken, dat staat ook leuk! Een hoge knot is heerlijk op een warme zomerdag omdat je lokken dan niet in je nek of op je rug hangen. Een hoge knot is ook prachtig glamourous omdat je hiermee het accent legt op je nek en hals.

Sportieve hoge knot

Het is de signature look van Nikkie Plessen. Geef ook jouw haar een updo met een sportieve, nonchalante hoge knot. Als je dun haar hebt en deze messy knot maakt, kun je voordat je start wat Extra Strong Hold Haarspray gebruiken. Dit geeft je lokken volume en stevigheid. Ook hier begin je met een hoge staart. Pak vervolgens je staart beet en plaats je haar over de staart als een soort palmboom. Voor een meer messy look haal je wat plukjes haar uit je knot. Meer stevigheid krijg je door schuifspeldjes die je zo onzichtbaar mogelijk tussen de knot vastzet. 

Hoge knot met twist

De hoge knot met twist is easy! Start met een hoge staart, maar in plaats van ‘m vast te zetten met elastiek, draai je je haar. Hierdoor ontstaat vanzelf een knot. Blijf doordraaien tot je haar ‘op’ is. Vervolgens zet je de knot vast met een paar schuifspeldjes. Voor een messy look zijn dat er minder dan bij een klassieke knot. Andrélon Verrassend Volume Haarspray  zorgt voor een zachte en pluisvrije finish voor langdurig knotgenot! 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz