Je kunt eindeloos variëren met het dragen van een hijab. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde stof kiezen wat goed bij een gelegenheid past of juist variëren in de kleuren die je draagt. Maar waar je ook alle kanten mee op kunt zijn de verschillende manieren hoe je een hijab kunt dragen. Hier vind je een dosis feestelijke hijab inspiratie voor bijvoorbeeld het jaarlijkse suikerfeest of andere feestelijke gelegenheden.

Classy hijab

Heb je een chic feest en wil je voor een klassieke look gaan? Kies dan een lange zijden sjaal en sla deze op de volgende manier om.

 1. Bereid je haar voor met de Keratine Repair Serum-Oil en ontwar je haar door er met je vingers doorheen te gaan.
 2. Maak een lage staart als dit goed uitkomt met je haarlengte of gebruik een haarspray om je haar lichtelijk naar achteren te fixeren als je kort haar hebt.
 3. Breng je sjaal over je hoofd en zorg dat de lengte van je sjaal aan een kant langer is.
 4. Kruis de lange kant voorlangs over de korte kant en wikkel je sjaal om je nek. Hoe langer je sjaal, hoe beter je hoofddoek blijft zitten.
 5. Laat de lange zijde over je schouder rusten en vouw je hoofddoek om je gezicht om het te accentueren.

Star of the evening hijab

Wil je een meer speelse look? Kies dan een kleurrijke lange sjaal uit en combineer dit bijvoorbeeld met een simpele look.

 1. Maak een knotje op de achterkant van je hoofd en trek je haar wat losser zodat het niet de hele dag strak wordt aangetrokken
 2. Leg je sjaal op je hoofd en kruis de uiteinden achterlangs.
 3. Pak nu een uiteinde, maak de sjaal breed en sla het weer over je hoofd heen naar de andere kant. Doe dit op een manier waardoor je het effect van een knot creëert. Herhaal dit ook met de andere uiteinde van je sjaal.
 4. Geef je hijab meer volume door de sjaal naar wens aan te passen.

Door de hoge knot en de knot in je kleurrijke sjaal creëer je een statement hijab look die de show zal stelen.

Hijab knotje

Heb je kort haar, dan is een hijab knotje perfect voor een feestelijke touch aan je look.

 1. Kies voor een zachte sjaal en breng deze vanaf de achterkant van je haar naar voren. Zorg dat het goed je nek en oren bedekt.
 2. Pak vervolgens de uiteinden voorop je hoofd en draai deze samen tot een nette twist.
 3. De gedraaide uiteinden kun je nu tot een knotje draaien en met een elastiek of speldjes vast zetten.
 4. Maak je hijab wat losser door de stof zachtjes los te trekken, haal je mooiste oorbellen tevoorschijn en va-va-voom, je hijab knotje is een feit.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz