Ook als je geen natural curlyhead bent, heb je keuze uit heel veel leuke krullen kapsels. Ga je voor een feestelijke updo voor een bruiloft, festival of bijzondere date? Of zoek je inspiratie voor een curly look voor een doordeweekse dag? We geven je verschillende tips voor krullen kapsels waarbij je hitte gebruikt om de krul te maken. En we maken je wegwijs in het krullen van je haar zonder hitte. En wat dacht je van korte kapsels met krullen? Kom en krul met ons mee!

Krullen met krultang

Met een krultang maak je - letterlijk – in een handomdraai een leuk krullen kapsel. Ga je voor het eerst met de krultang aan de slag? Doe dat niet een uurtje voor die spannende date, maar probeer eerst eens op een rustig moment wat looks uit. Dan weet je zeker dat het gestroomlijnd gaat voor je big date. Ook belangrijk: bescherm je haar tegen de hitte, bijvoorbeeld met de Pink Pretty Perfect Heat Protect Spray. Na het doorkammen van je haar, verdeel je het in gelijke strengen. Zet de plukken vast met een speldje. Krultang warm? Krullen maar! Wikkel je haar streng voor streng zo plat mogelijk om de tang. Zo krijg je de meest regelmatige krullen. Spray er voor en na een beetje haarspray op voor extra stevigheid. Bijvoorbeeld de Schitterende Glans Haarspray. Klaar? Dan ga je voorzichtig met je vingers door je haar heen of borstel je het haar heel voorzichtig uit. Hiermee creëer je een natuurlijke look. Tevreden? Spray je nog een extra laagje haarlak over je krullen zodat je er extra lang plezier van hebt.

Hoe krijg je krullen in je haar zonder hitte?

Met deze tricks krul je je haren zonder hitte. Hiermee maak je een prachtig krullen kapsel met behulp van een – ja écht – badjaslint en twee elastiekjes of een handige heatless curler. Dit draai je in je vochtige haar en na een paar uur…tadaa! Prachtige krullen. Het is wel even oefenen voordat je de perfecte slag te pakken hebt. Voordeel is dat je haar niet beschadigt door de hitte. Ga je hiermee aan de slag? Bekijk dan snel de video van Gabriela hieronder, of volg deze stappen:

Stap 1 – het lint

Verdeel je vochtige haar in twee delen en leg het lint of de curler over je hoofd. Zorg dat beide delen ongeveer even lang zijn.

Stap 2 – wikkelen!

Pak nu steeds een pluk haar en wikkel dat om het lint. Begin bovenaan aan de voorkant. Je mag het best een beetje aantrekken, want na verloop van tijd gaat het vanzelf wat losser zitten. Als je de helft van je haar om het lint hebt gewikkeld, zet je het onderaan vast met een elastiekje.

Stap 3 – beide kanten

Nu doe je hetzelfde bij de andere helft van je haar.

Stap 4 – strik erin

Beide kanten klaar? Dan heb je waarschijnlijk nog een stuk lint over. Daar maak je achter een strik van. Zo zit het niet in de weg.

Stap 5 – wachten

Als je de deur niet uit hoeft, kun je dit prima overdag doen als je ’s avonds een feestje hebt. Maar je kunt ook gaan slapen met deze ‘look’. ’s Nachts droogt je haar.

Stap 6 – tadaa!

Lekker geslapen? Dan maak je het lint achter los en vervolgens wikkel je je haar voorzichtig los. Zie je ze al verschijnen? Als alles los is, geef je de krullen een glanzende finishing touch met de Oil & Care Serum Olie. Hiermee werk je ook gelijk eventuele pluis weg. Je werkt je krullen kapsel af met de Verrassend Volume Haarspray voor extra stevigheid.

Beachy waves

Golven in je haar zonder naar het strand te gaan? Met dit easy stappenplan krijgt je haar een mooie beachy texture waarmee je de hele dag straalt.  

Stap 1 – textuur op vochtig haar

Is je haar handdoekdroog? Breng dan wat Pink Beachy Texture Sea Salt Spray op je lokken aan. Laat het even intrekken en knijp met je hand wat meer textuur in je haar.

Stap 2 – verdelen en vastzetten

Verdeel je haar in een middenscheiding. Nu heb je de keuze uit twee verschillende opties. Je pakt je haar hoog vast en draait het aan beide kanten in een knotje. Zet het vast met een zacht elastiekje. Of je vlecht je haar, dat is handig als het wat korter is. Ook dan zet je de vlechten vast met een zacht elastiekje.

Stap 3 – drogen

Geef je haar de tijd om te drogen. Dat kan door een nachtje te slapen, maar je kunt er ook even de föhn opzetten. Let op met de hitte, zet je föhn niet op standje turbo en beweeg ‘m rustig over je hele hoofd.

Stap 4 – finishing touch

Als je haar is opgedroogd, komt the fun part. Je mag je knotjes of vlechten voorzichtig loshalen. Dat voelt een beetje als een cadeautje uitpakken 😊 Afwerken doe je met een hairspray, zoals de Verrassend Volume Haarspray.

Maak de perfecte krul met deze praktische tips

·       Voordat je aan de slag gaat, is het slim om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn of stylingtool. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Pink Pretty Perfect Heat Protect Spray.

·       Heb je korter, schouderlang haar? Kies dan voor een krultang die wat dunner is. Hiermee maak je hele krullen. Als je gaat voor een grove slag, dan is een wat dikkere krultang de beste optie.

·       Volume creëren? Draai dan de krultang van je gezicht af. Als je naar binnen draait, krijg je een wat sluiker effect.

·       Als je de krul van de tang afhaalt, zet ‘m dan even vast met een speldje en laat je haar goed afkoelen. Dit komt de krulkracht ten goede.

·       Weinig tijd en toch een verzorgde look? Maak eerst een mooie paardenstaart en deel ‘m op in verschillende strengen. Maak nu met de krultang krullen in je staart. Het is slechts tien minuutjes werk, maar het geeft je kapsel gelijk een lekkere dosis glamour mee. Vergeet niet om de krullen te fixeren met de Verrassend Volume Haarspray

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz