Dear me - Sherida Spitse

 

Na het behalen van haar zwemdiploma’s mag ze eindelijk op voetbal. Bij VV Sneek schrijft ze dan ook gelijk geschiedenis als eerste meisje bij de club. En geschiedenis zal ze blijven schrijven, in 2019 wordt Sherida Spitse recordinternational en ze is nog lang niet klaar.  In een brief aan zichzelf kijkt OranjeLeeuwin Sherida Spitse terug op haar carrière en de momenten die zo belangrijk zijn geweest op haar weg naar de top.

“Alles waar jij nu als meisje over droomt, komt uit, maar dan nog groter.”

 

Noorwegen

Het land van de fjorden en groene heuvels. Noorwegen is prachtig, maar niet altijd even makkelijk.  In het begin vind je het lastig, omdat je geen Noors spreekt en maar een klein beetje Engels. Het blijft bij yes en no, verder heb je niet echt gesprekken met je teamgenoten. Het kost even om aan elkaar te wennen, maar jullie hebben één heel belangrijk ding gemeen: voetbal.

En deze gemeenschappelijke liefde komt samen op het veld, er ontstaan automatismen en je leert iedereen goed kennen. Alles waar jij nu als meisje over droomt, komt uit, maar dan nog groter. Want ook in Noorwegen word je kampioen en pak je niet één, maar drie keer de dubbel!

Je presteert goed onder druk en laat je niet gek maken. Ook wanneer je twee keer een penalty mist in de Champion’s League, verlies dan niet het vertrouwen in jezelf. Je bent en blijft nou eenmaal een nuchtere Fries en een leider. Je zegt wat je ergens van vindt en dan is het aan anderen wat ze ermee doen.

Geen zorgen, je brengt jezelf niet in de problemen. Je zegt die dingen niet alleen voor jezelf, ook voor het team. Jouw eigen prestaties zijn belangrijk, maar de teamprestatie nog meer. Blijf hard werken Sherida, je weet dat je getalenteerd bent, maar geef nooit op en blijf altijd doorgaan. 

 

“In je Oranje shirt zing je het Wilhelmus uit volle borst mee. En dat doe jij vaker dan iedereen. Ooit.”

 

Dear Me   Desiree van Lunteren

Desiree van lunteren

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Danielle van Donk

Danielle van de Donk

Lees hier mijn brief

Anouk Dekker   Team Foto Banner

Anouk Dekker

lees hier mijn brief

Dear Me   Dominique Bloodworth

Dominique Bloodworth

lees hier mijn brief

Dear Me   Lineth Beerensteyn

Lineth Beerensteyn

Lees hier mijn brief

Dear Me   Jackie Groenen

Jackie Groenen

Lees hier mijn brief

Dear Me   Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Sherida Spitse

Sherida Spitse

Lees hier mijn brief