Dear Me - Lineth Beerensteyn

 

Op jonge leeftijd weet ze al wat ze wil, spelen in een stadion. Toch staat Lineth Beerensteyn op achtjarige leeftijd voor een lastige keuze. Wordt het atletiek of voetbal? Ze kiest het laatste en bereikt via het Delftse DHC de Eredivisie en uiteindelijk zelfs de Bundesliga.

In een brief aan zichzelf blikt de international terug op haar carrière en de momenten die zo belangrijk zijn geweest op haar weg naar de top.

Maar ik ga te snel, want zo makkelijk gaat het nou ook weer niet, Lien. DHC is een grote club met veel toptalenten die later naar clubs als Sparta, Ajax en Feyenoord zullen gaan. In het begin vinden de jongens het dan ook niet zo tof dat jij er bent.

Misschien voelen ze zich bedreigd? Ik weet het niet, maar het is duidelijk. Je moet jezelf eerst bewijzen voordat zij je accepteren. Gelukkig duurt dat niet lang, want door je flitsende acties win je al snel hun respect. Iedere wedstrijd staan mama en papa glunderend langs de zijlijn. Wat zijn ze trots dat je het durft om tussen de jongens te voetballen én dat je het zo goed doet.

Zo goed dat je niet alleen bij DHC opvalt. De KNVB nodigt je al vanaf jonge leeftijd uit voor overstijgende teams en als je vijftien bent klopt ADO Den Haag bij je aan. De trainer, Sarina Wiegman, ziet in jou een potentiële basisspeler en wil je hebben. Het gaat ineens snel, voor jou misschien wel iets te snel, maar één ding is zeker: jij weet wat je wil.

“Je grootste droom is om ooit in een stadion te voetballen. Ook al vraagt mama zich af of dit kan, blijf in jezelf geloven.”

 

Uit huis

Ondanks deze zware periode krijgt je tijd bij ADO een gouden randje. In 2016 win je nóg een keer de beker en dan komt het, je bent klaar voor de volgende stap en verdient een transfer naar FC Twente. Op je achttiende ga je uit huis. Van de grote stad naar een uithoek in Nederland. Van een huis vol naar samenwonen met slechts een ander teamgenootje. Toch twijfel je geen moment en heb je zin in deze nieuwe uitdaging. Je merkt het aan alles, je bent klaar voor deze stap hogerop.

Ondanks dat je je fijn voelt in Enschede is je verblijf er van korte duur. Want wat ik je nu ga vertellen, dat geloof je nooit. Lien, dit is te bizar voor woorden: FC Bayern München wil je hebben! Hoe dan? Je hebt veel vragen en weet niet goed wat je met deze belangstelling moet, want na een jaar blessureleed wil je vooral weer lekker voetballen. Eigenlijk wil je kampioen worden en jezelf in het Nederlands elftal spelen, maar nu is Bayern daar ineens en daar zeg je niet zomaar nee tegen.

 

Dear Me   Desiree van Lunteren

Desiree van lunteren

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Danielle van Donk

Danielle van de Donk

Lees hier mijn brief

Anouk Dekker   Team Foto Banner

Anouk Dekker

lees hier mijn brief

Dear Me   Dominique Bloodworth

Dominique Bloodworth

lees hier mijn brief

Dear Me   Jackie Groenen

Jackie Groenen

Lees hier mijn brief

Dear Me   Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Sherida Spitse

Sherida Spitse

Lees hier mijn brief

Dear Me   Lineth Beerensteyn

Lineth Beerensteyn

Lees hier mijn brief