Dear Me - Dominique Bloodworth

 

Als zelfverzekerd meisje speelde ze tot haar achttiende bij de jongens en wilde ze net zo succesvol worden als haar grote voorbeeld Daphne Koster. Inmiddels timmert Dominique Bloodworth behoorlijk aan de weg en maakte ze in Oranje dit jaar zelfs de meeste minuten van alle leeuwinnen.

In een brief aan zichzelf blikt de international terug op haar carrière en de momenten die zo belangrijk zijn geweest op haar weg naar de top.

“Natuurlijk zijn tegenstanders sceptisch als jij ineens tegenover ze staat, want meisjes kunnen toch niet voetballen? Nou, daar komen ze wel van terug!” 

 

Daphne Koster

Het is best gek eigenlijk, ik denk dat jij een van de eerste generatie speelsters bent die een vrouwelijke voetballer als idool zal hebben. Waar de anderen opkijken tegen Dennis Bergkamp en Ronaldinho, heb jij Daphne Koster als voorbeeld, de onbetwiste leider van zowel AZ als het Nederlands elftal. Je geniet van haar speelstijl, maar bovenal van haar doorzettingsvermogen en zelfverzekerdheid.

Die laatste twee kwaliteiten zorgen ervoor dat jij je eigen pad durft te bewandelen. Tot je achttiende speel je nog steeds bij de jongens. Maar als Queens Park Rangers onder 17 tijdens de zomer een trainingskamp bij Wittenhorst belegt, ben je er als de kippen bij om te vragen of je een wedstrijdje kunt meespelen. Het team neemt het op tegen SGS Essen en als middenvelder scoor je die wedstrijd drie keer.

De trainer wil je het liefst direct meenemen naar Duitsland voor een proeftraining bij het eerste vrouwenelftal van de club, maar jij houdt de boot nog even af. Want je hebt nationale verplichtingen en dat is toch ook hartstikke belangrijk?

 

“Wanneer je opeens op de tribune moet plaatsnemen, knok je je terug en zorg je
dat dit nooit meer gebeurt.”
Dear Me   Lineth Beerensteyn

Lineth Beerensteyn

Lees hier mijn brief

Dear Me   Jackie Groenen

Jackie Groenen

Lees hier mijn brief

Dear Me   Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Sherida Spitse

Sherida Spitse

Lees hier mijn brief

Dear Me   Desiree van Lunteren

Desiree van lunteren

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Danielle van Donk

Danielle van de Donk

Lees hier mijn brief

Anouk Dekker   Team Foto Banner

Anouk Dekker

lees hier mijn brief

Dear Me   Dominique Bloodworth

Dominique Bloodworth

lees hier mijn brief