Dear Me - Desiree van Lunteren

 

Ze is negentien jaar oud als ze het rigoureuze besluit wil nemen om te stoppen met voetbal. Dat Ajax begint met een vrouwenteam blijkt haar redding. De voetbalcarrière van Desiree van Lunteren kent dieptepunten, maar vooral ook hoogtepunten.

In een brief aan zichzelf blikt de international terug op haar carrière en de momenten die zo belangrijk zijn geweest op haar weg naar de top.

Ziekte van Crohn

Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. AZ heft namelijk de hele vrouwentak op en als jij aan je laatste seizoen bezig bent begin je last te krijgen van pijntjes. Je hebt kramp in je kuiten en veel last van je buik. En als je aan het seizoen bij je nieuwe club Telstar begint wordt de pijn steeds erger. Na meerdere onderzoeken zal blijken dat je de ziekte van Crohn hebt.

Dit is een zware en moeilijke tijd voor je, Dees. Want niet alleen moet je accepteren dat je ziek bent en daarmee leren omgaan, je zit ook bij Telstar niet op je plek. Met de dag word je ongelukkiger. Het zal zelfs zo erg zijn dat je op een gegeven moment twijfelt om door te gaan met voetbal. Je bent er klaar mee, dit laatste seizoen heeft al het plezier bij je weggenomen.

Maar wees gerust, want Ed meldt zich weer bij je. Ajax is net begonnen met vrouwenvoetbal en hij is aangesteld als trainer. En jij wordt gevraagd of je daar wilt komen voetballen. Lang hoef je niet na te denken. En na je eerste stappen in het rood-wit is je liefde voor het spelletje weer helemaal opgebloeid. Ik zweer het Dees, als Ajax niet was begonnen dan was je misschien wel echt gestopt met voetbal. Kun je het je voorstellen?

“Je staat op het punt te stoppen met voetbal, maar dan start Ajax en vind je het plezier terug dat je kwijt was.”

 

Foppe in tranen

Wow, ik vlieg door je toekomst heen! En dan heb ik het mooiste nog niet eens verteld. Op 15 februari 2012 debuteer je namelijk in het Nederlands elftal. De vriendschappelijk wedstrijd tegen Frankrijk gaat met 2-0 verloren, maar voor jou komt een droom uit. Dat die dag ooit tot een Europese titel zal leiden wil je vast nog niet geloven. Misschien is dat ook iets dat je zelf moet meemaken om het te geloven.

Want het gebeurt. In 2017 word jij met de OranjeLeeuwinnen, dat is hoe ze jullie noemen, Europees kampioen. Tijdens de eindronde die in Nederland wordt gespeeld, ben jij misschien wel de meest nuchtere persoon van de hele groep. Je zal altijd vertrouwen hebben in het team en in jullie proces. Zelfs tijdens de finale, als je na een lichte blessure op de bank moet plaatsnemen, maak je je geen zorgen.

Vlak voor het laatste fluitsignaal heb je zelfs tijd om rond te kijken en alle gezichten eens goed in je op te nemen. Dit zijn de mensen die het gaan doen, denk je glimlachend. Je ziet de trots in de waterige ogen van Foppe, terwijl Sarina haar emoties al niet meer kan bedwingen. Jemig Dees, wat een moment! 

voetbal vrouw

Lineth Beerensteyn

Lees hier mijn brief

Dear Me   Jackie Groenen

Jackie Groenen

Lees hier mijn brief

Dear Me   Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Sherida Spitse

Sherida Spitse

Lees hier mijn brief

JPEG   Dear Me   Danielle van Donk

Danielle van de Donk

Lees hier mijn brief

Anouk Dekker   Team Foto Banner

Anouk Dekker

lees hier mijn brief

Dear Me   Dominique Bloodworth

Dominique Bloodworth

lees hier mijn brief

Dear Me   Desiree van Lunteren

Desiree van lunteren

Lees hier mijn brief