Wanneer je aan de jaren 70 denkt, kom je al snel uit op hippies. Maar deze tijd had nog zoveel meer te bieden op het gebied van haar! Veel vrouwen haalden hun inspiratie uit televisieseries en films. Kijk mee naar de meest bekende haarstijlen.

Voorbeelden jaren 70 haarstijlen

Lang met een middenscheiding

Sluik lang haar met een middenscheiding zag je erg veel op straat. Je hoefde er niet veel voor te doen, je kon het gewoon lekker los laten hangen op je schouders. Eventueel een vlecht erin of een mooie accessoire, maar over het algemeen kostte dit kapsel weinig moeite. Echte die hards die voor perfecte steile lokken gingen pakten er voorzichtig een strijkijzer bij. Dan is die stijltang van tegenwoordig wel lekker makkelijk, of niet?

De pageboy

De pageboy werd zowel door vrouwen met kort haar als haar op schouderlengte gedragen en is herkenbaar aan het ronde silhouet. De pony werd bij de rest van het kapsel getrokken en het had de vorm van een kom. Actrices als Joanna Lumley van de tv-show The New Avengers in de tweede helft van de jaren 70 droeg deze look geregeld.

Afro en Farrah kapsel

De afro

De afro werd halverwege de jaren 60 erg populair onder de Afro-Amerikaanse bevolking in Amerika. Ze lieten hun haar hun eigen gang gaan in plaats van het westers te maken en dat sloeg aan. Westerse vrouwen omarmden deze haarstijl en gingen aan de slag met krulspelden en permanentjes.

Farrah Fawcett-Majors’ vleugels

Deze actrice, bekend geworden in de jaren 70 door haar rol in Charlies Angels, veroorzaakte een ware hype wat betreft haar kapsel. Je kon de straat niet uit lopen of je kwam wel iemand tegen met haar kapsel. Deze hairdo was een van de populairste haarstijlen omdat het relatief weinig moeite kostte. Het was een kwestie van je krullen naar buiten föhnen en klaar was kees!

Welke haarstijlen uit de jaren 70 zou jij vandaag de dag wel willen dragen?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz