Ik houd van het winterseizoen. De koude, donkere dagen en de gezelligheid die het met zich meebrengt… Ik kan niet zonder! Het enige nadeel aan de koude wintermaanden is het statische haar dat ineens om de hoek komt kijken. Mijn lievelingstrui die spontaan gaat knetteren wanneer ik ‘m uittrek; om gek van te worden. Eens? Bekijk onderstaande tips om dit fenomeen te voorkomen.

Gebruik haarspray

Kam of borstel je haar niet te vaak. Wil je toch je haar in model brengen, spray dan een beetje haarlak, zoals de schitterende glans hairspray van Andrélon, op je borstel en kam dit door je haar voordat je naar buiten gaat. Tip! Wil je graag een muts dragen nu het buiten steeds kouder wordt? Spuit dan ook wat haarlak in je muts voordat je ‘m op je hoofd zet.

Pas je kleding aan

Probeer zo min mogelijk synthetische kleding te dragen. Dit materiaal is statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar. Je merkt het als je bijvoorbeeld een trui uittrekt en de stof gaat knetteren. In tegenstelling tot synthetische vezels die vatbaar zijn voor statische lading, houden natuurlijke vezels makkelijker vocht vast. Deze natuurlijke materialen zijn dus ideaal als je schokvrij door het leven wilt gaan.

Oil & Care Producten

Wil jij je haar goed verzorgen en pluis zoveel mogelijk tegengaan tijdens de koude wintermaanden? Ik ben fan van de Oil & Care producten van Andrélon. Deze producten bevatten Marokkaanse Arganolie die het haar verzorgt én voedt. De olie wordt supersnel opgenomen in je haar, zodat het heerlijk zacht aanvoelt.

Vermijd de föhn en stijltang

Warmte is niet goed voor je haar. Ben jij veel in de weer met je föhn en stijltang? Don’t! Hitte zorgt ervoor dat je haar nog droger en dus extra statisch wordt. Je begrijpt: gebruik deze apparaten dus zo min mogelijk. Of gebruik ze op een minder warme stand of met een speciale pre-heat spray.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz