De lange bob a.k.a lob is here to stay en niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Bovendien zijn korte kapsels voor dames deze zomer helemaal hot. En dat is eigenlijk best logisch, want de lange bob is een kapsel dat vrijwel iedereen staat en is op ontzettend veel verschillende manieren te dragen.

De lange versie van de boblijn is de ideale matchmaker voor vrouwen met fijn en halflang haar. Even een bezoekje aan de kapper, je haar in botte laagjes laten knippen et voilà: meer volume. Kijk, daar houden we van! Het geheim van volumineus haar zit vaak in het gebruik van de juiste producten. Je wilt het namelijk niet verzwaren, dus pas op dat je niet te veel stylingproducten gebruikt.

De juiste basis is key

De basis is natuurlijk een goede shampoo en conditioner. Het is belangrijk dat je producten gebruikt die bij je haartype passen. Voor fijn haar is de Kokos Boost Shampoo en Conditioner van Andrélon bijvoorbeeld een goede basis. Deze lijn bevat kokosolie en is speciaal ontwikkeld om een luchtige volume boost en glans te geven aan fijn haar.

Kokosolie staat bekend om de voedende werking en heeft de eigenschap te kunnen doordringen tot in de haarvezel, waardoor het je haar niet verzwaart. Veel oliën blijven juist op het haar liggen met als gevolg zwaar haar. Niet cool! Tip: Gebruik niet te veel conditioner en breng de conditioner 5 cm vanaf de haaraanzet aan tot in de puntjes voor een optimaal resultaat.

Stylen maar!

Enfin, de basis heb je. Nu is het tijd om je coupe te stylen. Let bij het gebruik van stylingproducten goed op het type product dat je gaat gebruiken. Je wilt je haar niet vet of zwaar maken, kies dus niet voor een olie of wax, maar voor fijne lichte sprays en poeders. 

De makkelijkste manier om volume te creëren, is met een volume poeder. Maar ik ben ook fan van de Verrassend Volume Duo Mist. Deze mist maakt je haar zacht én geeft een boost vanaf de haaraanzet.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz