We krijgen regelmatig vragen binnen en die beantwoorden we uiteraard met veel plezier! Vandaag een vraag over het groeien van je haar.

Hoi Andrélon, is er een manier om je haar sneller te laten groeien? Groetjes, Rolien

Hoi Rolien,
Wat zouden wij hier graag het wondermiddeltje voor uit willen vinden, maar helaas! De snelheid van je haargroei hangt af van meerdere factoren. Ten eerste van je haartype. Bij sommige mensen groeit haar ontzettend snel, bij anderen groeit het langzaam en soms zelf niet eens verder dan een bepaalde lengte. Bij de één is het dikker en bij de ander dunner, de één wordt kaal en de ander niet. Kortom, het verschilt van persoon tot persoon.

Als je jouw haar langer wilt laten groeien moet je vooral geduld hebben en je haar goed verzorgen. Zo voorkom je dat je op een gegeven moment met een lange droge bos haar zit met gespleten haarpunten. Verzorg je haar dus goed en laat het regelmatig bijpunten bij de kapper. Het is natuurlijk pijnlijk om je haren die net bij zijn gegroeid op de vloer van de kapper te zien liggen, maar het is echt nodig. Gezond haar is namelijk mooi haar!

Je kunt je haar gezond houden door verzorgende producten te gebruiken en regelmatig je haar te verwennen met een haarmasker. Pas ook op met de hitte van de föhn en stijltang; bescherm je haar met een heat protector zoals de Make it Shine spray uit de Pink Collection en de Volume Mousse.

Wanneer je op internet gaat rondneuzen kom je honderden tips tegen om je haar sneller te laten groeien: van knoflook op je hoofdhuid smeren tot paardenstaart thee drinken. Maar ons advies is: engelengeduld hebben en lief zijn voor je haar, dan wordt het vanzelf langer!

Heb jij ook een vraag voor onze haarexpert?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz